ابزار دقیق

شناخت و انتخاب بهترین فلوتر برقی

انتخاب بهترین فلوتر برقی - ترمودیجیت

فلوتر یا رله الکتریکی یک قطعه ساده اما پرکاربرد است، فلوتر در لغت به معنای شناور است. از این رله به عنوان یک دستگاه کنترل کننده سطح سیالات استفاده می‌شود که قادر است روی آب به صورت شناور قرار بگیرد. خرید این قطعه مانند خرید دیگر لوازم جانبی مانند ترمومتر، ترموستات و شیر برقی اهمیت بسیاری دارد. فلوتر به یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنایعی که با مایعات و سیالات سر و کار دارند تبدیل شده‌اند و در مدل‌ها و انواع مختلف برقی، مکانیکی و غیره تولید می‌شوند که در این مقاله از سترمودیجیت می‌خواهیم به بررسی کامل بهترین فلوتر برقی بپردازیم.

فلوتر برقی چیست؟

یکی از تجهیزاتی که وظیفه کنترل سطوح سیالات را به عهده دارد، فلوتر برقی است. فلوتر برقی در محل نصب پمپ‌هایی مانند پمپ کف‌کش استفاده می‌شوند و با ظرفیت بالایی که دارند می‌توانند تا با سیالات سبک و سنگین کار کنند. فلوتر مدار آب را با کاهش و افزایش سطح آب کنترل می‌کند و در زاویه 10± و 120 ±  عملکرد خوبی خواهد داشت. فلوتر برقی دقت عمل بسیار بالایی دارد و در محیط‌هایی که عرض کمی دارند قابل استفاده است.

انواع فلوترهای برقی

فلوترهای برقی در دو مدل فلوتر الکترونیکی و فلوتر الکترومکانیکی تولید می‌شوند.

‣ فلوتر الکترونیکی

این مدل فلوتر یک سیستم اتوماتیک دارد و با 3 سنسوری که دارد سطح مایعات را اندازه‌گیری می‌کند. این سنسورها درون مخزن و در سه وضعیت بالاترین سطح مایع، پایین‌ترین سطح مایع و ته مخزن یا چاه قرار می‌گیرد. رله برقی در هر یک از این سه وضعیت با ارسال پیام قطع و وصل کار می‌کند و اساس کار آن بر مبنای مقاومت الکتریکی است. عملکرد این دستگاه بر مبنای اندازه‌گیری مقاومت الکتریکی است و در صورت وجود یا عدم وجود مایعات مقاومت مسیر بین الکترودها تغییر می‌کند.

‣ فلوتر الکترومکانیکی

این نوع فلوتر با نام فلوتر ساچمه‌ای شناخته می‌شود و ساختار ساده‌ای دارد. این قطعه از یک محفظه، گوی فلز، میکروسوییچ، کابل فرمان و مسیر حرکت گوی شناخته می‌شود. فلوتر الکترومکانیکی از نظر تعداد شناور، پلاتین‌های خروجی و نوع آن به چند نوع یک مرحله‌ای، دو مرحله‌ای و چند مرحله‌ای تقسیم می‌شود. عملکرد این فلوتر با مشخص کردن نقاط حداقل و حداکثر مایعات درون مخزن انجام می‌شود.

کاربرد های متنوع فلوتر برقی

از فلوترهای برقی در بخش‌های مختلفی استفاده می‌کنند که رایج‌ترین و مرسوم‌ترین کاربردهای آن عبارتند از:

  • صنعت ساختمان سازی
  • کشاورزی
  • صنعت نفت و پتروشیمی
  • ساخت اسید و باز
  • فاضلاب‌های صنعتی
  • منبع آب
  • پمپ لجن کش و کف کش
  • سیلوها

مدل نصب فلوتر برقی

مدل نصب فلوتر برقی

توجه به نکات مهم نصب فلوتر برقی از نشت آب جلوگیری می‌کند و عملکرد آن را بهبود می‌بخشد.

  • فلوتر باید به صورت عمود در کف مخزن قرار بگیرد.
  • برخی از فلوترها میله قابل تنظیم دارند و می‌توانید با توجه به اندازه مخزن و حجم مایعات آن را تنظیم کنید.
  • رزوه‌ها را با نوار تفلون بپیچید تا از نشتی آب جلوگیری کند.
  • از سالم بودن قطعات مطمئن شوید.
  • برای سالم ماندن و جلوگیری از خرابی فلوتر، باید شناور آن را تمیز کنید.

نحوه کار فلوتر برقی یا فلوتر الکترونیکی

فلوترهای برقی به کمک یک وزنه در یک شعاع استاندارد در مخزن به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند. زمانی که مخزن پر شود فلوتر به سمت بالا حرکت می‌کند و در بالاترین سطح ممکن قرار می‌گیرد سپس با فرمان پمپ، فعالیت آن متوقف می‌شود. هر زمان که سطح آب کم شود فلوتر برقی مجددا فعالیت خود را آغاز می‌کند تا مخزن پر را پر کند.

مزایا و معایب استفاده از فلوتر برقی

مزایا فلوتر برقی

معایب فلوتر برقی

یک قطعه با کارایی بسیار بالا هزینه نگهداری بالا
نصب و راه اندازی آسان مصرف انرژی زیاد
کنترل کننده سطح مایعات و بهبود کیفیت آب محدودیت در تصفیه آلودگی‌های خاص
کاهش آلودگی محیط زیست نیاز به نگهداری مداوم

رایج‌ترین مشکلات فلوتر برقی

فلوترها در صورت کار نکردن و معیوب بودن قطعات می‌توانند مشکلاتی به وجود آورند. انسداد فلوتر برقی، تنظیم نبودن و معیوب بودن توپی فلوتر از رایج‌ترین مشکلات فلوتر برقی است.

  • زمانی که فلوتر تنظیم نباشد عملکرد آن کاهش می‌یابد. نصب نادرست فلوتر باعث می‌شود تا نتواند سطح آب را به درستی اندازه‌گیری کند و در اندازه‌گیری خطا خواهد داشت.
  • زمانی که مجرای فلوتر رسوب بگیرد نمی‌تواند تخلیه مخزن و پر شدن آن را به درستی انجام دهد.
  • توپی‌ها بعد از چند وقت پوسیده می‌شوند و باید آن‌ها را تعویض کرد، در صورتی که برای تعویض توپی اقدام نکنید سوراخ می‌شوند و به فلوتر اجازه نمی‌دهند سطح سیالات را به درستی اندازه‌گیری و کنترل کند.

قیمت خرید فلوتر برقی

قیمت خرید فلوترهای برقی تحت تاثیر پارامترهای مختلفی تغییر می‌کند. نوسان قیمت هر یک از این پارامترها می‌تواند قیمت خرید فلوتر برقی را تغییر داده و موجب کاهش و افزایش آن شوند. کشور سازنده، نوع فلوتر، گارانتی محصول، شرکت سازنده، دمای محیط و رطوبت محیط از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین پارامترها هستند. ترمودیجیت یکی از عرضه کنندگان انواع فلوتر است، تمامی محصولات موجود در این فروشگاه کیفیت بالایی دارند. بدین ترتیب به منظور کسب رضایت مشتریان و افزایش میزان فروش سعی کرده‌اند محصولات را صحیح و سالم، با قیمت مناسب و در کوتاه‌ترین زمان به خریداران برساند.

بهترین فلوتر برقی

فلوترها به دلیل ساختار و ویژگی‌هایی که دارند در انواع و اقسام مختلفی تولید شده‌اند که با توجه به کاربردشان در بخش‌های مختلفی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزایای آن‌ها باعث شده تا در بخش تصفیه آب و فاضلاب کاربرد وسیع و گسترده‌ای داشته باشند. در این مطلب از ترمودیجیت سعی کردیم در رابطه با فلوتر برقی و انواع آن اطلاعات کاربردی و مفیدی در اختیارتان قرار دهیم.

 

⁐ سوال متداول درباره فلوتر برقی ⁐ 

۱- عملکرد فلوتر برقی مشابه فلوتر مکانیکی است؟

در فلوتر مکانیکی با حرکت اهرم مسیر ورودی بسته می‌شود و با پایین رفتن سطح آب فلوتر هم به سمت پایین کشیده می‌شود. در صورتی که فلوترهای برقی با یک وزنه در مخزن به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند و موجب پر شدن یا خالی شدن مخزن می‌شوند.

۲- فلوترها برقی سایزبندی دارند؟

فلوترهای برقی در اندازه و مقیاس‌های مختلفی طراحی و ساخته شده‌اند، با توجه به اندازه‌ای که دارند در بخش‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهتر است قبل از خرید به اندازه فلوتر توجه کنید و با توجه به نیاز خود فلوتر را خریداری کنید.

‫0/5 (0 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *