وبلاگ
خانه » اتوماسیون صنعتی »
کنترلرPLC
یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی یا کنترلر PLC یک کامپیوتر ناهموار است، که برای اتوماسیون صنعتی استفاده می شود. این کنترل کننده ها می توانند یک فرآیند خاص؛ عملکرد دستگاه یا حتی کل خط تولید را به صورت خودکار انجام دهند. در واقع می توان گفت پی ال سی یک کنترل کننده منطقی است که منطق کنترل با کمک برنامه برای آن تعریف می شود و به راحتی در شرایط خاص می توان آن را تغییر داد. این کنترلر معمولا از دو قسمت سخت افزار و نرم افزار تشکیل شده است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند.
کنترلر PLC چگونه کار میکند؟
کنترلر PLC اطلاعات را از سنسورهای متصل یا دستگاه های ورودی دریافت می کند. داده ها را پردازش می کند و خروجی ها را بر اساس پارامترهای از پیش برنامه ریزی شده تحریک می کند. بسته به ورودی ها و خروجی ها، کنترلر PLC می تواند داده های زمان اجرا مانند بهره وری ماشین یا دمای کار را کنترل و ضبط کند. به طور خودکار شروع و توقف فرآیندها را انجام دهد، در صورت عدم عملکرد دستگاه ماشین آلارم ایجاد کند و موارد دیگر.
کنترلر PLC را چگونه برنامه ریزی کنیم؟
کنترلر PLC چند ویژگی اصلی دارند که از مهم ترین آن ها عبارت است از: کامپیوترهای صنعتی، میکروکنترلرها و سایر راه حل های کنترل صنعتی را از هم جدا می کند. I / O – CPU PLC داده های برنامه را ذخیره و پردازش می کند. اما ماژول های ورودی و خروجی PLC را به بقیه دستگاه متصل می کنند. این ماژول های ورودی و خروجی اطلاعاتی را به پردازنده ارائه می دهند و نتایج خاصی را تحریک می کنند. دستگاه های ورودی ممکن است شامل سنسورها، سوئیچ ها و کنتورها باشند در حالی که خروجی ها ممکن است شامل رله ها، چراغ ها، سوپاپ ها و درایوها باشند.
همه در یک PLC
یک PLC All-in-One کنترلر را با صفحه HMI ادغام می کند. و یک راه حل اتوماسیون جمع و جور و با کاربرد آسان ایجاد می کند. دیگر کاربران نیازی به برقراری ارتباط PLC برای ارتباطات پنل ندارند و می توانند هم از Ladder Logic و هم از طراحی HMI در یک محیط نرم افزاری برنامه ریزی کنند. رویکرد همه در یک باعث صرفه جویی در وقت می شود، سیم کشی را کاهش می دهد و هزینه خرید چندین دستگاه را کاهش می دهد.
کاربرد کنترلر PLC
- برای روشن و خاموش کردن موتور از کنترل کننده برنامه ریزی شده استفاده می شود.
- در سیستم های چند قسمتی می توان آن را نصب کرد.
- برای تشخیص موقعیت یک صفحه از یک سوئیچ مجاورت استفاده می کند.
- سرعت موتور را به راحتی کنترل می کند.
مزایا و معایب استفاده از کنترلر PLC
مزایا
- راحت و ساده می توان اقدام به برنامه ریزی کرد.
- در برابر نویزها، رطوبت و حتی درجه حرارت مقاومت می کند.
- بین ورودی و خروجی نیز ارتباط برقرار می کند.
معایب
- ایجاد تغییر در عملکرد و برنامه ریزی آن کار خسته کننده ای است.
- برای پیدا کردن خطاهای احتمالی به یک نیرو ماهر نیازمند هستید.
- سیم کشی آن وقت گیر است.
کنترلر plc یک کامپیوتر ناهموار است که برای اتوماسیون صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. به کمک این ابزار یک برنامه منطقی برای دستگاه تعریف کرد و در هر زمان آن را تغییر داد.
به راحتی می توان اقدام به برنامه ریزی کرد/ در برابر شرایط سخت مانند رطوبت و درجه حرارت بالا مقاوم است/ امکان برقراری ارتباط بین ورودی و خروجی دستگاه را برقرار می کند.
معمولا برای خاموش روشن کردن موتور، کنترل سرعت، تشخیص موقعیت و کاربرد های نظیر این موارد استفاده می شود.
4/5
(1 امتیاز )