وبلاگ
ترانسمیتر
در این مقاله میخواهی در مورد وسیله کاربردی در صنایع کوچک و بزرگ توضیحاتی ارائه دهیم. این محصول با نام ترانسمیتر و با نام لاتین و بین المللی Transfer Meter معرفی می شود. به این گونه معرفی میشود که اگر تجهیزاتی بتواند. براحتی یک کمیت فیزیکی را اندازه گیری Metering بنماید و آنرا به محلی دورتر از مکان فعلی یا باکس کنترل انتقال Transfer دهد یاد میشود. این دستگاه میتواند به دو شکل ترانسمیتر نیوماتیکی و یا ترانسمیتر الکترونیکی عمل نماید و موجود در بازار باشد. اما در هر دوشکل میتواند سیگنالی استاندارد ارسال نماید. که برای تجهیزات همین مهم کافی میباشد. مانند قابل فهم بودن برای تجهیزات Loop کنترل قرار دارند. هر کدام برای شرایط مختلف طراحی شده اند. مثلا نوع الکترونیکی 4-20 میلی آمپر که قابل قبول است. در نوع دیگر با نام نیوماتیکی فشار هوا 15-3 PSI یا bar از سوی آن به کنترل کننده های الکترونیکی و نیوماتیکی ارسال می گردد. هم چنین با ترانسمیتر ایزوله نیز در این مقاله آشنا می شوید. ترانسمیتر ها در صنعت کاربرد فراوانی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به ترانسمیتر دما و ترانسمیتر فشار اشاره کرد. برای دریافت مشاوره در ارتباط با انواع ترانسمیتر ها و اطلاع از قیمت آنها از طریق لینک زیر با ما در تماس باشید.
معرفی Transfer Meter
میتوان معرفی ترانسمیتر را اینگونه بیان نمود که، برای اندازه گیری کمیت و کیفیت هر آنجه که در صنعت نیاز است. مانند: دما، فشار، رطوبت، سطح مایعات، فلو، گازهای های محیطی و مواردی نیاز به این وسیله می باشد.
نکته: مقادیر اندازه گیری شده را میتواند به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه 4 تا 20 میلی آمپر روی یک زوج سیم ارسال نمایند.
ترانسمیتر ایزوله
برای تبدیل از انواع سیگنال های آنالوگ و با دقت بکار گرفته میشود. توان پشتیبانی از تمام سیگنال های مختلف در تمام رنج ها شامل موارد 4 تا 20 میلی آمپر DC ، 0 تا 20 میلی آمپر DC ، 0 تا 5 ولت DC ، 0 تا 10 ولت DC دارد. ترانسمیتر ایزوله مقاومت بالایی در برابر نویز های ایجاد شده، نوسانات و فیلترینگ های حین کار دارد، به همین دلیل جز پر طرفدارترین انواع ترانسمیتر قرار گرفته است. ترانسمیتر ایزوله در انواع مختلفی طراحی می شوند که می توان به تک فاز، دو فاز و سه فاز اشاره کرد. کاربرد آن نیز در همه سیستم هایی که به اتوماسیون صنعتی نیاز دارند به ویژه صنایع حساس می توان پیدا کرد.
ویژگی های منحصر به فرد ترانسمیتر ایزوله
- با سطح بالایی قادر به ایزولاسیون است
- از نویز بسیار پایینی برخوردار است
- جریان و ولتاژ DC را انتقال نمی دهد
- اتصال به زمین مطمئنی دارد
- توانایی بهبود دهی قدرت سیستم را دارا است
- از تجهیزات محافظت می کند و از آسیب رسیدن به آن ها جلوگیری می کند
تنها تفاوت ترانسمیتر ایزوله با ترانسمیتر های معمولی در این مورد است که در نوع ایزوله مدار هایی به جهت ایزوله سازی تغذیه، ورودی و هم چنین خروجی ها تعبیه شده است. این مورد از مزیت های مهم این محصول است.
ساختار Transfer Meter
حس کننده ها(سنسور)
مبدل
تقویت کننده ها
کالیبراسیون ترانسمیتر چگونه است؟
یکی از مراحل دستگاه های اندازه گیری کالیبراسیون است که از مهم ترین آن محسوب می شود. بر اساس تغییرات کمیت های ورودی انواع ترانسمیتر ها خروجی متغیری را از خود نشان می دهند. به طور مثال ترانسمیتر های الکتریکی در بازه 4 تا 20 میلی آمپر و ترانسمیتر پنوماتیکی در بازه 3 تا 15 psi خروجی متغیری را نشان می دهند. برای کالیبره کردن آن ها باید ورودی های مشخصی را بر اساس دستورالعمل ارائه شده وارد کرد تا خروجی طبق آن به درستی تنظیم شود.
انواع ترانسمیتر ها
ترانسمیتر الکتریکی
سیگنال ارسالی نوع الکترونیکی نیز مانند نوع قبلی استاندارد بوده است. جریان این نوع ترانسمیتر بین 4 الی 20 میلی آمپر است. برای کالیبره کردن این نوع دو روش وجود دارد. در روش اول از پتانسیومترهای zero و span استفاده می شود و در روش دوم از طریق نرم افزار های داخلی با اتصال تجهیزات به رایانه مورد استفاده قرار می گیرد.
ترانسمیتر نیوماتیکی
سیگنال ارسالی ترانسمیتر نیوماتیکی کاملا استاندارد بوده است. ترانسمیتر نیوماتیکی خروجی های 3 تا 15 psi است که بر حسب کمیت ورودی می تواند تغییر دهد. یکی از مهم ترین کاربرد های سیگنال نیوماتیکی در ولو های کنترلی است. به عبارت دیگر می توان گفت برای باز یا بسته شدن شیر به این نوع سیگنال احتیاج داریم. این نوع یکی از پرکاربرد ترین انواع ترنسمیتر محسوب می شود.
نکته: طبق دستور سازنده برای مدرج و یا کالیبره کردن با دادن مواردی مانند: ورودی ها و خروجی های مشخص شده امکان پذیر می باشد.
کاربرد ترانسمیتر ها
اجزای یک پروسه صنعتی شامل سنسور ها و ترانس میتر ها میباشند که هرکدام کابرد مختص خودش را دارد. در مکان ها و دستگاه های گوناگونی کاربرد دارد. از جمله: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، سیمان، ریخته گری، داروسازی، مهندسی پزشکی که بطور کلی هر کدام از این سیستم ها نیاز به اتوماسیون صنعتی خودش را دارد. در اصل میتوان گفت که کاربرد این قطعات در ارزیابی عملکرد سیستم ها و ارائه یک برگشت خوب از مقدار و وضعیت آن می باشد.
نکته: برای متوجه شدن وضعیت کارکرد ترانس میتر و چگونگی حالت خروجی آن از کنترلر استفاده میشود.
استفاده در صنعت به عنوان ....
ترانس میتر فشار
ترانس میتر دما
ترانس میتر وزن
ترانس میتر سطح
ترانس میتر رطوبت
ترانس میتر سرعت
ترانس میتر فلو یا جریان سیالات
ترانس میتر فلو یا جریان سیالات
ترانسمیتر جریان برای اندازه گیری جریان گاز و مایعات گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد به این صورت که متناسب با جریان ورودی که دریافت می کند، خروجی الکتریکی تولید می کند. در واقع اندازه گیری آن در سه دسته جرم، حجم و سرعت تقسیم بندی می شود.
ترانس میتر سطح
ترانسمیتر سطح معمولا در صنعت کاربرد زیادی دارد به این صورت که پس از اندازه گیری سطح، مقادیر اندازه گیری شده را به PLC ارسال می کند. به دلیل استفاده از آنها در صنعت معمولا از قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع ترانسمیتر برخوردار هستند.
علاوه بر این یکی دیگر از راه های اندازه گیری سطح نیز استفاده از سطح سنج خازنی می باشد.