برای اندازهگیری فشار در بخش صنعتی ابزارهای بسیار زیادی وجود دارد که ترانسمیتر فشار قلمی یکی از آنها است. ترانسمیتر فشار قلمی با نام پرشر ترانسمیتر یا منتقل کننده فشار هم شناخته میشود و قادر است فشار سیالات مختلف (مایع و گازها) را اندازهگیری کند. دقت اندازهگیری ترانسمیتر فشار بسیار بالاست و مقدار فشار به صورت دقیق اندازهگیری و نمایش داده میشود. اگر میخواهید با نحوه کار و کاربردهای این ابزار اندازهگیری آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
ترانسمیتر فشار قلمی یا پرشر ترانسمیتر قلمی چیست؟
برای آشنایی بیشتر با نوع فلمی پرشر ترانسمیتر یا ترانسمیتر فشار قلمی ابتدا باید با مفهوم فشار بیشتر آشنا شوید. فشار در اصطلاح نیروی وارد شده به سطح است، سطح میتواند سیالات مختلفی مانند گازها و مایعات باشد. اما برای اندازهگیری فشار در هر سطحی نیاز به ابزار خاص و مناسبی دارید که یکی از بهترین و رایجترین ابزارهای اندازهگیری فشار در گازها و مایعات ترانسمیتر فشار قلمی است. این ترانسمیتر در واقع یک قلم الکترونیکی است که عملکرد سنجش فشار قلم میتواند فشار وارد شده را اندازهگیری کند. ترانسمیتر فشار قلمی هم انواع مختلفی دارد و هر یک از آنها را در بخشهای متفاوتی استفاده میکنند.
این ابزارها از یک سیستم برای ذخیره کردن انرژی و آزادسازی خودکار الکترومغناطیس ساخته شدهاند. این ترانسمیترها با توجه به نوع خروجی که دارند به سه گروه ترانسمیتر فشار قلمی دیافراگمی، دیجیتالی و آنالوگ تقسیم میشود.
مشخصات فنی ترانسمیتر فشار قلمی
خروجی سیگنال 4 تا 20 میلی آمپر
قابلیت اتصال از طریق کابل و کانکتور
محدوده اندازهگیری با توجه به نوع آن متفاوت است، واحد اندازهگیری ترانسمیر پاسکال، بار و پوند در اینچ مربع است.
نمایشگر آنالوگ، دیجیتال
دقت دقت آن با توجه به مدل ترانسمیر متفاوت است و به صورت درصدی نشان داده میشود.
میزان دوام مقاومت بسیار بالایی دارد
نحوه نصب و نگهداری نصب ساده و آسان
کاربردهای مختلف ترانسمیتر فشار قلمی در صنعت
ترانسمیتر فشار قلمی یکی از پرکاربردترین ترانسمیترها در بخش صنعتی است که از کاربردهای رایج آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بررسی فشار در صنعت حفاری گاز و نفت
بررسی فشار برخی از سیالات شیمیایی خورنده در صنایع شیمیایی
کنترل کیفیت و اندازه گیری فشار در فرایند ساخت انواع ماشین آلات صنعتی و …
نظارت بر اختلاف فشار کمپرسورها و انواع پمپهای صنعتی
کنترل فشار پمپها در صنعت آب و فاضلاب
بررسی عملکرد خطوط انتقال، توربینها و …
بررسی و کنترل فشار در پمپهای سیالات نیمه جامد (مواد غذایی و نوشیدنیها)
بررسی و کنترل در صنایع معدنی و عمرانی
تنظیم فشار در تجهیزات سرمایشی و گرمایشی
قابل استفاده در صنایع پتروشیمی، ماشین سازی، شیمیایی، نفت، گاز، هوایی، حمل و نقل، برودتی و کشتیرانی
نحوه کارکرد ترانسمیتر فشار قلمی
ترانسمیتر فشار یک دستگاه الکترونیکی است که فشار سطح سیالات را به صورت یک سیگنال نشان میدهد. نحوه کارکرد ترانسمیتر فشار در دو مرحله اصلی و مهم اندازه گیری فشار و تبدیل آن به یک سیگنال الکتریکی خوانا مشخص میشود.
در مرحله اول ترانسمیتر فشار باید فشار فیزیکی وارد شده را اندازهگیری کند، سپس در مرحله دوم آن را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل خواهد کرد. تبدیل فشار به سیگنال به کمک یک مدار داخلی الکتریکی انجام میشود و در نهایت سیگنال به صورت آنالوگ یا دیجیتال فشار وارد شده را اندازهگیری میکند.
مزایا کار با ترانسمیتر فشار قلمی
مزایا و فواید استفاده از ترانسمیتر فشار باعث شده تا در بخشهای مختلف کارایی و عملکرد مناسبی داشته باشد:
- ابزارهای مشابه دیگری در بازار وجود دارند که عملکرد آنها مشابه ترانسمیتر فشار قلمی است و قیمت بسیار بالایی دارند. اما ترانسمیتر فشار قلمی یک گزینه مقرون به صرفه است.
- این ابزارها اندازه و سایز کوچکی دارند و به راحتی میتوان آنها را در مکانهای مختلف قرار داد.
- ساختار ترانسمیر فشار قلمی به گونهای است که میتوان در صنایع مختلف از آن استفاده کرد.
نحوه نصب و نگهداری از انواع ترانسمیتر فشار قلمی
ترانسمیتر فشار قلمی یکی از ابزارهای اندازهگیری است که نصب و راه اندازی آن کار سخت و دشواری نیست. شکل و فرم و طراحی قلمی این ترانسمیترها باعث شده تا نصب آسانی داشته باشند. برای نصب ترانسمیتر فشار باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
ابتدا باید مکان مناسب برای نصب ترانسمیتر فشار را در نظر بگیرید و با توجه به آن یک ترانسمیتر با ابعاد و اندازه مناسب انتخاب کنید.
ترانسمیتر فشار باید به درستی به لوله یا دستگاه متصل شود، اتصالات زمانی که اصولی و درست باشند هیچگونه نشتی و خطایی نخواهند داشت. توجه داشته باشید که کابلهای سیم کشی باید با دقت نصب شوند و نباید به مقررات الکتریکی بی توجه باشید.
بعد از نصب ترانسمیتر باید آن را به دستگاه کنترل وصل کرد.
در نهایت باید تمام آزمایشات و تستهای مربوطه که نشان دهنده عملکرد درست ترانسمیتر است را به طور کامل انجام شود.
قیمت ترانسمیتر فشار قلمی
قیمت ترانسمیتر فشار قلمی ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل و پارامترهای مختلفی ممکن است تغییر کند. این تغییرات گاهی منجر به کاهش قیمت و گاهی منجر به افزایش قیمت آن خواهند شد.
پدقت ترانسمیتر در اندازهگیری فشار سیالات اهمیت بسیاری دارد، هرچه دقت اندازهگیری آن بیشتر باشد قطعا قیمت بالاتری خواهد داشت.
حجم و اندازه ترانسمیتر اهمیت بسیاری دارد، ترانسمیترهایی که کوچک هستند و میتوان از آنها در بخشهای مختلفی استفاده کرد، قیمت بیشتری دارند.
نوع سیگنال خروجی ترانسمیتر هم میتواند قیمت آن را دستخوش تغییر کند، ترانسمیترهایی که سیگنال خروجی آنها بین 4 تا 20 میلی آمپر است قیمت بالایی دارند. محدوده اندازهگیری فشار مشخص میکند که حداقل و حداکثر میزان فشار قابل اندازهگیری توسط ترانسمیتر چقدر است، هرچه این محدوده وسیعتر باشد قیمت ترانسمیتر هم بالاتر خواهد رفت. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت ترانسمیترها، برند تولید کننده آنها است.
خرید ترانسمیتر فشار قلمی از ترمودیجیت
ترانسمیتر فشار قلمی یکی از تجهیزات پرکاربرد صنعتی است که مزایای بسیاری دارد، همین مزایا باعث میشود تا از این قطعه در بخشهای مختلفی استفاده کنند. کوچک بودن، قیمت مناسب و حمل و نقل آسان از مهمترین مزایای ترانسمیتر فشار قلمی است. برای خرید یک ترانسمیتر فشار قلمی با کیفیت بالا میتوانید به وبسایت ترمودیجیت مراجعه کنید، در این وبسایت اطلاعات و جزئیات دقیق ترانسمیتر فشار ذکر شده است. بدین ترتیب با مقایسه مدلها و قیمت محصول میتوانید یکی از بهترین ترانسمیترها را خریداری کنید. ترمودیجیت در راستای کسب رضایت مشتریان از مواد اولیه با کیفیت بالا و درجه یک استفاده میکند به همین دلیل میتوانید با اطمینان خاطر سفارشات خود را ثبت کنید.
⁐ سوالات متداول درباره ترانسمیتر فشار قلمی ⁐
1- مهمترین مواردی که در زمان انتخاب و خرید ترانسمیتر فشار قلمی باید به آن توجه داشت کدامند؟
دقت ترانسمیتر، میزان فشار، نوع اتصال، مدل، نوع خروجی، نوع خوردگی و غیره از مهمترین مواردی هستند که باید در زمان خرید به آنها توجه داشته باشید.
2- از ترانسمیترهای فشار قلمی در صنایع غذایی هم استفاده میکنند؟
در صنعت غذایی از این ابزار برای بررسی و کنترل فشار در پمپهای سیالات نیمه جامد (مواد غذایی و نوشیدنیها)استفاده میشود.